Gat tussen Ajax en PSV verkleint naar 2 punten

De competitiestrijd in de Eredivisie tussen Ajax en PSV is weer helemaal terug. Nadat het gat tussen Ajax en PSV vorige week nog bestond uit vier punten, zijn dat er nu nog maar twee door puntenverlies van de Eindhovenaren tegen Feyenoord.

Eerder zondagmiddag om kwart over 12 was het aan Ajax de taak om de druk op PSV op te voeren door een overwinning te boeken uit bij ADO Den Haag. Op het kunstgras in Den Haag leek het een erg saaie eerste helft te worden totdat El Khayati van ADO Den Haag de bal in de 36e minuut met een fraai afstandsschot in schoot. Een verrassende tussenstand waarbij ADO de leiding neemt.  Maar slechts 3 minuten later was daar de reactie van Ajax via Donny van de Beek die nadat hij de keeper omspeelde de bal rustig binnen wist te werken. Vlak voor rust kreeg Ajax een penalty nadat de scheidsrechter door de VAR geattendeerd werd op een overtreding binnen de zestien meter op Kasper Dolberg. Deze penalty werd feilloos ingeschoten door Dusan Tadic en zo gaat Ajax toch rusten met een 1-2 voorsprong. In de tweede helft was het spel veel eenzijdiger en liep Ajax uiteindelijk uit naar een 1-5 overwinning met twee doelpunten van Ziyech en één van Dolberg.

 Toen was het om half 3 tijd voor de kraker van het weekend: PSV – Feyenoord. Opvallendste afwezige in de basis elf van Feyenoord was Robin van Persie die rust kreeg van Giovanni van Bronckhorst. Na een eerste helft waarin Feyenoord beter was maar de kansen niet wist af te ronden is het met rust nog steeds gelijk. In de 59e minuut gaat Sven van Beek hard in de fout en moet hij na vast houden op Berwijn die alleen op de keeper af leek te gaan, het veld verlaten met een rode kaart. Maar ook met 10 man wist Feyenoord kansen te creëren en door een afstandsschot van Nicolai Jørgensen kwam het in de 70e minuut op 0-1. Bijna direct van de aftrap kwam een voorzet uit bij Lozano die de bal uit de lucht plukt en er in de 72e minuut 1-1 van maakt. In de slotfase zette PSV nog even aan maar door sterk keeperswerk van Kenneth Vermeer kwam PSV niet verder dan een 1-1 stand.

Nu het gat nog maar bestaat uit 2 punten zal Ajax volgende week de druk nog hoger moeten leggen bij PSV met een overwinning op de zaterdagavond 18:30 thuis tegen PEC Zwolle. PSV neemt het diezelfde dag om 20:45 op tegen Excelsior in Rotterdam.

1 thought on “Gat tussen Ajax en PSV verkleint naar 2 punten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *