Real Madrid uitgeschakeld in de Champions League door magistraal Ajax

Het bijna onmogelijke is werkelijkheid geworden. Ajax heeft in de return in de Champions League tegen Real Madrid de wedstrijd met maarliefst 1-4 gewonnen en schakelt daarmee de titelhouder uit in de Champions League.

Na de 1-2 in de thuiswedstrijd leek het een onmogelijke uitdaging om die achterstand nog recht te zetten in het Santiago Bernabe├║. De Ajacieden begonnen weer met dezelfde elf als in het thuisduel met Tadic in de spits, wat in Europa al eerder goed heeft uitgepakt.

De eerste minuten van de wedstrijd was het nagelbijten voor alle Ajax fans. Real Madrid ging namelijk meteen volle bak en kreeg via Varane een enorme kans op de 1-0. Een aantal minuten later zette Ziyech goed druk en heroverde de bal bij Real Madrid achterin. Via Tadic kreeg Ziyech de bal weer terug en hij schoot hem hard tegen de touwen. 0-1 en Ajax op voorsprong.

Later gaf Tadic weer een prachtig passje op Neres en hij bleef zeer kalm tegenover Courtois en maakte de 0-2. Na 2 mooie assist weet Tadic in de 2e helft ook nog de 0-3 prachtig binnen te schieten waarna een discutabel VAR moment plaatsvond. Het was lastig te zien of de bal over de zijlijn was maar uiteindelijk werd de goal goedgekeurd en was het toch 0-3.

Nadat Real Madrid nog even terugkwam en de 1-3 maakte begon Ajax weer goed te voetballen en schoot Lasse Sch├Âne een geweldige vrije trap binnen.

1-4 en daarmee was de wedstrijd ten einde en de titelhouder uitgeschakeld in de Champions league.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *