Ajax ook met 10 man te sterk voor PSV

Zondagmiddag om 16.45 was het zo ver. De kraker van het weekend in de Eredivisie werd gespeeld in Amsterdam. PSV, de koploper komt op bezoek bij Ajax en probeert de 5 punten voorsprong te behouden op Ajax.

Ajax schoot uit de startblokken en PSV startte erg matig aan de wedstrijd. Na 21 minuten zocht Ajax naar een voorzet op Tadic, maar de bal werd in eigen doel getikt door PSV verdediger Daniel Schwaab. Een ongelukkig moment voor de PSV verdediger en een 1-0 voorsprong voor Ajax in hun eigen stadion.

Maar het echte spektakel moest nog beginnen. In de 57e minuut kwam Ajax verdediger Mazraoui met te hoog been in en raakte daarbij Angelino aan het hoofd. Scheidsrechter Björn Kuipers gaf in eerste instantie geel maar na gebruik van de VAR werd die gele kaart kwijtgescholden en gaf Kuipers direct rood. Ajax moet met 10 man verder en nog geen één minuut later werd de vrije trap ingekopt door Luuk de Jong en staat de stand op 1-1.

Met 11 tegen 10 ging PSV in de aanval om een voorsprong af te dwingen maar in de 72e minuut werd door een goede individuele actie van David Neres de VAR weer ingeschakeld omdat Schwaab een tackle inzette op Neres en hem raakte. Ajax krijgt een penalty en Dusan Tadic schiet hem onberispelijk in en Ajax komt met 10 man op een 2-1 voorsprong.

In de slotfase probeert PSV met alle macht de gelijkmaker af te dwingen maar in de 96e minuut van de wedstrijd maakt de Man of the Match, David Neres in de counter de 3-1 en hiermee is de wedstrijd beslist en eindigt de wedstrijd in het voordeel van Ajax. Hiermee is het puntenverschil tussen PSV en Ajax nog maar 2 punten en is de spanning weer helemaal terug in de Eredivisie.

Afbeeldingsresultaat voor eredivisie logo


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *