Ajax wint de bekerfinale ten koste van Willem II

Op zondag 5 mei was het dan eindelijk zover. Willem II en Ajax namen het om 18.00 uur tegen elkaar op in de finale van de TOTO KNVB beker. Tijdens deze wedstrijd in de Kuip begon Willem II als thuisploeg en Ajax als uitploeg in het zwarte tenue.

Opstellingen

Willem II heeft de beker twee maal eerder weten te winnen en de laatste keer was in 1963, sindsdien wist Willem II de bekerfinale maar één keer te bereiken waarin ze te zwak bleken voor PSV. De opstelling van Willem II zag er tegen Ajax als volgt uit: Wellenreuther; Lewis, Meissner, Peters, Heerkens, Palacios; Dankerlui, Tapia, Llonch, Pavlidis; Isak.

Ajax is de grote favoriet voor dit duel en probeert voor het eerst sinds 2014 weer een prijs te winnen. Aanstaande woensdag speelt Ajax in de halve finale tegen Tottenham Hotspur de return in de halve finale van de Champions League, daarom was het nog de vraag of Erik Ten Hag spelers in aanloop naar dat duel zal sparen maar dat viel reuze mee. De opstelling van Ajax was als volgt: Onana; Kristensen, De Ligt, Blind, Tagliafico; De Jong, Mazraoui, Van de Beek; Ziyech, Huntelaar, Tadic.

De wedstrijd

Toen er om 18.00 afgetrapt werd in de kuip vloog Willem II uit de startblokken maar creëerde zo goed als geen kansen. In de tiende minuut leek Ajax op een 0-1 voorsprong te komen via een hakbal van Klaas-Jan Huntelaar maar de bal ging net voorlangs. In de 38e minuut was het wel raak voor Ajax. Daley Blind kwam goed vrij en anticipeerde goed na een voorzet van Dusan Tadic en kopte de 0-1 binnen. Nog maar een minuutje later kwam de bal na een schitterende aanval voor de voeten van Klaas-Jan Huntelaar die meteen de 0-2 wist te maken en daarmee leek de wedstrijd ook zo goed als gespeeld.
(zie de goal hier)

Ook in de tweede helft kwam Willem II er niet meer aan te pas en na een korte pauze door afgestoken vuurwerk wist Ajax de uitslag verder uit te breiden. Huntelaar wist zijn tweede van de dag te maken en zal uiteindelijk ook de matchwinner worden. Een kwartiertje voor tijd wist Kristensen, de rechtsback van Ajax ook nog de 0-4 te maken en dat zal ook de eindstand worden. Een gemakkelijke wedstrijd voor de mannen van Ten Hag en daarmee weten zij de eerste prijs van dit seizoen te winnen, de TOTO KNVB beker.

Champions league

Een klein feestje was aanwezig maar de Ajacieden doen niet al te gek aangezien zij over drie dagen alweer tegen Tottenham Hotspur moeten aantreden in een uitverkochte Johan Cruijff Arena.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *