Champions League finale compleet Engels.

Voor de meeste clubs is het seizoen al ten einde, maar voor Liverpool en Tottenham Hotspur moet de belangrijkste wedstrijd van het jaar nog van start gaan. Op zaterdag 1 juni nemen zij het tegen elkaar op in de finale van de UEFA Champions League.

Beide teams spelen in de Premier League, waar Liverpool op de laatste speelronde naast de titel greep. Manchester City liet geen punten vallen en werd daarmee met 98 punten kampioen van Engeland. Tottenham Hotspur wist uiteindelijk vierde te worden en is daarmee verzekerd van nog een jaar Champions League voetbal. Zie hier de complete stand van de Premier League.

Voor Liverpool is dit niet de eerste keer dat zij het ver schoppen in de strijd om de Champions League. Ook vorig seizoen wisten zij de finale te bereiken. Toen was Real Madrid te sterk mede door twee grote blunders van oud-Liverpool keeper Karius. In Liverpool deed deze nederlaag erg veel pijn. Zij zullen er dus alles aan doen om dit maal wel de cup omhoog te mogen houden.

Tottenham Hotspur wist in de halve finale van de Champions League verrassend Ajax uit te schakelen door een doelpunt van Lucas Moura in de laatste minuut van de return in Amsterdam. Wilt u berichten over Ajax lezen? Kijk dan hier.

Zaterdag avond om 21.00 uur is het dan zover in Madrid in het Wanda Metropolitano stadion, de thuishaven van Atletico Madrid. Tottenham Hotspur speelt op papier thuis en mag dus aantreden in het wit. Liverpool zal in het uit tenue gaan spelen, in het paars.

Denkt u te weten wie van de twee er met de winst vandoor gaat en houdt u wel van een gokje?
Bij verschillende bookmakers kunt u inzetten op deze wedstrijd en denkt u dat Liverpool de cup wint, maakt u van 10 euro een bedrag van 15 euro. Maar denkt u dat Tottenham de cup gaat winnen maakt u van 10 euro een bedrag van 26 euro. Maar let op, gok verantwoord!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *