Spelers Engeland in opstand tegen racisme.

Engeland

Voor de zoveelste keer was het maandagavond raak in de voetbalwereld. Tijdens de voetbal wedstrijd tussen Bulgarije en Engeland waren regelmatig oerwoudgeluiden te horen vanuit de vakken met Bulgaarse supporters. Naast deze racistische oerwoudgeluiden verlaagden deze supporters zich nogmaals door het uitvoeren van de Hitler-groet.

Na de nederlaag die Engeland vorige week leed tegen Tsjechië gaf de aanvoerder van de Engelse ploeg, Harry Kane al aan als hele selectie van het veld te stappen mochten deze incidenten nogmaals voorkomen. Het Engelse voetbalteam besloot in Bulgarije toch te blijven staan en verder te voetballen volgens de officiële UEFA richtlijnen.

Met name Engels international Raheem Sterling werd beklaagt door de racistische spreekkoren van de Bulgaarse supporters. Engeland wist de wedstrijd met maar liefst 0-6 te winnen en de veelbesproken Raheem Sterling wist twee keer tot scoren te komen en gaf ook nog eens een assist in deze wedstrijd. In de eerste helft moest de wedstrijd maar liefst twee keer tot stilstand worden gelegd door de arbiter vanwege deze veelbesproken apengeluiden.  

Overige wedstrijden

In een andere wedstrijd wist Kosovo met 2-0 te winnen van Montenegro. Hierdoor is naast Engeland ook Kosovo nog in de race voor een plekje op het Europees Kampioenschap. Op dit moment staat Kosovo derde, met maar één punt achter op de nummer 2 Tsjechië.

Een ander opmerkelijke gebeurtenis tijdens deze voorrondes voor het EK is het feit dat Oekraïne zich nu al heeft geplaatst voor het EK. In eigen huis was Oekraïne met 2-1 te sterk voor de regerend Europees Kampioen Portugal. Oekraïne kwam al snel op een 2-0  voorsprong. In de tweede helft wist Portugal nog wel wat terug te doen via Cristiano Ronaldo maar dit weerhield Oekraïne de zege niet.

Voor ons Oranje zit deze periode van de voorrondes van het EK er ook weer op. Na eerder al de spannende zege op Noord Ierland in de laatste minuten werd nu Wit Rusland met 1-2 verslagen. Beide goals van Nederland vielen al in de eerste helft en kwamen beide op naam van middenvelder Georginio Wijnaldum. Na rust kwam Wit Rusland nog terug naar 1-2 maar desondanks winst Oranje aan het langste eind te trekken en ligt Oranje aardig op koers om ook het EK te behalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *